ازجمله اساسی ترین و پرکاربردترین آزمونهای تخریبی مکانیکی مواد که میتوان روی یک ماده انجام داد تست کشش (Tension Test) است. در صورت انجام این تست در دمای بالاتر از دمای محیط معمولاً بالاتر از 38 درجه سانتیگراد تا دمای بالاتر از تبلور مجدد مواد به آن آزمون کشش گرم (High Temperature Tension test) یا کشش دما بالا میگویند. در مقایسه با کشش دمای محیط، نمونه های کشش گرم در دمای بالا به دلیل فعال شدن صفحات لغزشی شکلپذیری آسانتری دارد. و در تنشهای پایینتر دچار تغییر شکل پلاستیک خواهند شد. پدیده خزش درکشش گرم دما بالا نیز رخ خواهد داد.

در این تست نیاز به یک دستگاه کشش به همراه کوره هست. پس از قرارگیری نمونه در دستگاه و اعمال دما توسط کوره، دستگاه نیروی کششی تکبعدی را بهصورت پیوسته به نمونه اعمال خواهد نمود. و تا شکست نمونه، سیکل کشش گرم ادامه خواهد داشت. خروجی آزمون یک نمونه تنش-کرنش است که بیانگر خواص کشش گرم آزمون میباشد.
با استفاده از آزمون کشش دما بالا موارد زیر قابل محاسبه و مقایسه خواهد بود:
- تنش تسلیم (Yield stress)
- استحکام نهایی کشش (Ultimate tensile strength)
- میزان کرنش (strain value)
- قابلیت تغییر فرم پلاستیک (Ductility)
- چقرمگی (Toughness)
- درصد ازدیاد طول و کاهش سطح مقطع (Elongation and Reduction Percentage)
با استفاده از این اطلاعات میتوان استحکام ماده و خواص شکلپذیری آن را بررسی نمود. همچنین با بررسی مورفولوژی سطح مقطع شکست نیز میتوان نوع شکست ایجاد شده را تحلیل نمود. شکل و اندازه منحنی تنش-کرنش هر ماده به ترکیب شیمیایی، عملیات حرارتی، مورفولوژی ساختاری، سختی، آهنگ کرنش، دما و سایر موارد دیگر در بستگی دارد.
شرایط نمونه سازی و فرایند انجام تست مطابق با استانداردهای ASTM E21، ASTM E8M و ISO 6892 انجام می شود.
جهت دریافت خدمات روی دکمه زیر کلیک نمایید